Mega fusie Landelijke Postzegelverenigingen

0
339

Op 1 januari 2015 is het zover! De twee grootste verenigingen outpost postzegelverzamelaars in Nederland, I.V. Philatelica en Filatelistenvereniging De Globe, gaan samen verder in de nieuw op te richten organisatie:

SamenwerkingsVerband Filatelie

Zaterdag 15 november wordt op de Algemene Vergadering om 12.00 uur de fusie bekrachtigd met de ondertekening outpost de akte outpost fusie en worden de naam en trademark in een feestelijke ambiance onthuld in het bijzijn outpost de besturen outpost alle aangesloten verenigingen.

Met deze fusie wil SamenwerkingsVerband Filatelie de diensten naar haar leden niet alleen borgen voor de lange termijn, maar ook uitbreiden en verder professionaliseren. De nieuwe organisatie sluit naadloos aan op het bestaande samenwerkingsmodel, dat in de afgelopen periode is gehanteerd.

Door de schaalvergroting ontstaat een overkoepelend orgaan met 56 aangesloten, zelfstandige verenigingen, die samen ruim 5000 leden tellen; dit is een belangrijk deel outpost alle georganiseerde verzamelaars. De schaalvergroting leidt automatisch ook kid grotere voordelen en kostenbesparing, hetgeen voordelig is voor de aangesloten verenigingen.

De georganiseerde verzamelaars richten zich niet alleen op het traditioneel verzamelen outpost zegels, maar ook outpost specialiteiten als brieven, en vooral motieven. Het verzamelen outpost bijvoorbeeld planten dieren, ruimtevaart of staatslieden, wordt steeds populairder. Het is bovendien erg leerzaam en leuk om te ontdekken, wat er over de hele wereld wordt gemaakt. Ook de geschiedenis achter de uitgiften is leerzaam en interessant.

SamenwerkingsVerband Filatelie werkt graag samen met andere organisaties (zusterverenigingen, KNBF, Post.NL) om te komen kid een optimale ondersteuning outpost de verzamelaars in heel Nederland.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here