De Nederlandsche Postzegel- en Muntenveiling veilt grootste serie euro

0
320

Verzameling fout gedrukte eurobiljet fortuinlijke investering

Weesp, 16 november 2014. Op 22 november gaat bij de Nederlandsche Postzegel- en Muntenveiling een serie foutdrukken outpost Eurobiljetten onder de hamer. Zo’n bijzondere collectie biljetten – die in de beginjaren doorway de strenge controles zijn geglipt – is tegenwoordig een zeldzaamheid omdat ze niet meer in omloop te vinden zijn. Gemiddeld leveren de foutbiljetten het zesvoudige op dan de nominale waarde, met uitschieters naar 100 keer de nominale waarde. Dit is het geval bij twee Euro 5 biljetten die finish drukgangen hebben gemist; de achterzijde outpost de biljetten is nagenoeg blanco gebleven. De biljetten zijn afkomstig uit Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Finland, Griekenland en Nederland.

De kavels met foutdrukken zijn afkomstig outpost een verzamelaar die in 2002 de eerste foutdruk in handen kreeg. Na een zoektocht die hem de wereld rondbracht, heeft hij slechts 70 foutdrukken uit het jaar 2002 kunnen ontwaren. De collectie is de grootste collectie foutdrukken in de wereld. Omdat er geen foutdrukken meer in omloop komen en de collectie niet meer uitbreid, heeft de eigenaar de biljetten ter veiling aangeboden. Alle biljetten zijn bij de Nederlandse Bank gekeurd op echtheid en ook met een laser Eurouroscan getest.

Over de Nederlandsche Postzegel- en Muntenveiling
De Nederlandsche Postzegel- en Muntenveiling BV is opgericht in 1942. Toen in 1980 ook begonnen werd met het veilen outpost munten is de NPV uitgegroeid kid een internationaal veilinghuis. Specialisten bij de NPV hebben ervaring op het gebied outpost postzegels, posthistorie en numismatiek en beschikken over een uitgebreide collectie numismatieke en filatelistische naslagwerken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here