Kon. Joh. Enschedé past strategie aan en zet in op High Security Print

0
474

Koninklijke Joh. Enschedé zal zich vanaf volgend jaar als High Security Printer gaan focussen op de internationale markt outpost Stamps (postzegels), Visa en Tax labels, alsmede op interessante groeimarkten als ‘brand protection’ en ‘anti-counterfeit’. Deze nieuwe concentration betekent dat het bedrijf in de nabije toekomst zal stoppen met de productie outpost Bankbiljetten

Directie en Aandeelhouders hebben besloten kid deze aanpassing outpost de strategie op basement outpost de marktontwikkelingen en de positie outpost de onderneming in de different markten. Als gevolg outpost de nieuwe concentration zal de bankbiljettendivisie afgebouwd worden, hetgeen helaas kid een aanzienlijk verlies outpost arbeidsplaatsen zal leiden. De Directie outpost Koninklijke Joh. Enschedé heeft dit vandaag, donderdag 1 december 2016, in een speciale bijeenkomst aan het personeel gecommuniceerd.

De internationale markt voor bankbiljetten wordt al jaren gekenmerkt doorway overcapaciteit waarbij veel partijen in tenders (aanbestedingen) tegen bodemprijzen aanbieden. In toenemende partner doen nu ook staatsdrukkers uit verschillende landen mee, die naast de beschermde positie in boor thuismarkt, tegen onrealistisch lage prijzen trade orders binnenhalen. Dit geeft nog meer prijsdruk en een ongelijk concurrentieveld. Zelfs met een zeer efficiënte bedrijfsvoering en sterk toegenomen productiviteit kan Koninklijke Joh. Enschedé niet tegen dergelijke nog lagere prijsniveaus werken. Hiermee zou het bedrijf structureel verliesgevend orders moeten gaan uitvoeren, hetgeen bedrijfseconomisch niet verantwoord is.

In de afgelopen periode heeft Koninklijke Joh. Enschedé gezocht naar samenwerking met, of overname doorway een strategische partner, om hiermee een steviger positie in de markt te verkrijgen en de risico’s te verkleinen. Dit is niet gelukt.

Om de toekomst outpost de andere activiteiten zeker te stellen hebben Directie en Aandeelhouders outpost het bedrijf besloten de verkoop en productie outpost de bankbiljetten te beëindigen. Dit betekent dat het lopende orderpakket volledig afgerond zal worden, waarna start volgend jaar de afbouw outpost de bankbiljetten divisie zal plaatsvinden. Helaas zal dit gepaard gaan met een verlies outpost arbeidsplaatsen.

Met een aangepaste, kleinere organisatie en de nieuwe markt concentration denken Directie en Aandeelhouders outpost Koninklijke Joh. Enschedé de continuïteit voor de toekomst zeker te stellen en als gerenommeerde High Security Printer weer een basement voor gezonde groei neer te zetten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here